Manja slova Veća slova RSS
>

INFOFEST 2016 : Sajber bezbjednost je zajednička odgovornost

INFOFEST 2016 : Sajber bezbjednost je zajednička odgovornost
Datum objave: 04.11.2016 14:28 | Autor: CIRT

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije u okviru ovogodišnjeg INFOFEST-a organizuje panel na temu "Sajber bezbjednost je zajednička odgovornost" u ponedjeljak26. septembra u 9:30 časova, u Staklenoj sali hotela"Avala&Villas", u Budvi.

U uvodnom dijelu obratiće se Kenan Duraković (Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije), Davor Kodrnja (Symantec), Dušan Krkotić (CIRT-Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije) i Dejan Abazović (Centralna banka Crne Gore).

Na ovom panelu biće predstavljene najnovije prijetnje i incidenti u sajber prostoru, a razmatraće se i inovativna rješenja i pristup sajber bezbjednosti.

Direktiva EU o mrežnim i informacionim sistemima, kao 35. aktivnost navodi: “Većina mreža i informacionih sistema su u privatnom vlasništvu, saradnja između javnog i privatnog sektora je od suštinskog značaja. Operatere bazičnih servisa i digitalnih usluga treba ohrabriti da razvijaju svoje sopstvene mehanizme neformalne saradnje, a kako bi se osigurala bezbednost mrežnih i informacionih sistema” u toj perspektivi je i zamišljen ovaj panel, jer „Sajber bezbjednost je zajednička odgovornost.