Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Srednjoškolci u posjeti CIRT-u povodom Dana sigurnog interneta

Saopštenje:  Srednjoškolci u posjeti CIRT-u povodom Dana sigurnog interneta
Datum objave: 07.02.2017 14:46 | Autor: Ministarstvo javne uprave

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne upraveMinistarstvo javne uprave

U okviru obilježavanja Dana sigurnog interneta ministarka javne uprave, Suzana Pribilović primila je danas učenike Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović" iz Podgorice.

- Danas je internet neizbježan i koristan alat za sve generacije i pruža beskonačne mogućnosti za informisanje, obrazovanje, zabavu i druženje , a smart pametni telefoni u stvari su računari koje nosimo u džepu i samim tim, pitanje bezbjednosti na Internetu postaje sve veći izazov za nas koji želimo da Internet učinimo sigurnim mjestom za sve njegove korisnike, rekla je ministarka Pribilović. Preporuka Ministarstva javne uprave i Nacionalnog tima za sajber bezbjednost, CIRT-a je da budete oprezni na intrenetu i da preduzmete sve vidove zaštite na društvenim mrežama,da bi imali bezbjedan i siguran internet, naglasila je Pribilović.

Srednjoškolci su tokom prezentacije CIRT-a upoznati o sajber bezbjednosti i izazovima koje nosi pitanje bezbjednosti na internetu, sa posebnim fokusom na zaštitu. Učenici su obišli i Nacionalni tim za sajber bezbjednost CIRT i server salu Ministarstva javne uprave.

Ministarstvo javne uprave i Ministarstvo prosvjete obilježavaju Dan sigurnog interneta, kao i zemlje širom svijeta pod sloganom "Ujedinimo se za bolji Internet", u organizaciji INSAFE-a, evropske mreže nacionalnih centara za siguran Internet. Cilj ove međunarodne akcije je promocija bezbjednog i odgovornog korišćenja Interneta i savremenih tehnologija, sa posebnim fokusom na djecu i mlade širom svijeta.
Ministarstvo javne uprave