Manja slova Veća slova RSS
>

Susret Pribilović - Kemp: Podrška Vlade UK u oblasti sajber bezbjednosti

Susret Pribilović - Kemp: Podrška Vlade UK u oblasti sajber bezbjednosti
Datum objave: 01.09.2017 14:32 | Autor: mju

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave Suzana Pribilović primila je danas u posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Alison Kemp.

Ministarka Pribilović je izrazila zadovoljstvo intenzitetom saradnje, te iskazala spremnost za proširivanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u oblasti sajber bezbjednosti i zaštite informatičke infrastrukture.

Ona se zahvalila na podršci koju je Ujedinjeno Kraljevstvo pružilo procesu reforme javne uprave u prethodnom periodu na planu jačanja administrativnih kapaciteta kroz razmjenu iskustava, te prenošenjem znanja i vještina.

mju

Pribilović je ambasadorku Kemp informisala da se u kontinuitetu radi na unapređenju sistema sajber bezbjednosti, te istakla da će nova Strategija sajber bezbjednosti za naredni četvorogodišnji period, uz Akcioni plan, definisati smjernice za nesmetano funcionisanje i dalje unapređenje zaštite informacionih sistema Crne Gore. U tom smislu, naglasila je važnost prenošenja iskustava i znanja Ujedinjenog Kraljevstva, te kontinuiranog unapređenja ekspertize i kadrovske nfrastrukture u oblasti zaštite od sajber napada.

Ambasadorka Kemp je izrazila opredjeljenje Vlade UK da nastavi da podržava reformske procese u Crnoj Gori, posebno u oblasti reforme javne uprave i unapređenja sistema sajber bezbjednosti. Ona je istakla da će kao NATO članica UK i u narednom periodu kroz zajedničku saradnju i konsultacije sa partnerima pružiti punu podršku na planu zaštite sajber prostora Crne Gore, te jačanja kadrovskih kapaciteta u ovoj oblasti.

Kemp je pohvalila dosadašnju saradnju ambasade i Ministarstva javne uprave na planu sprovođenja reforme javne uprave, te istakla da će i u narednom periodu njihove aktivnosti biti usmjerene na unapređenje institucionalnih i administrativnih kapaciteta, srednjoročno planiranje, i druge prioritetne oblasti Vlade Crne Gore.

Video: Susret Pribilović - Kemp: Podrška Vlade UK u oblasti sajber bezbjednosti

 

 

 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE