Manja slova Veća slova RSS
>

INFOFEST 2017 : Panel „Aktuelne prijetnje i izazovi u sajber prostoru“

INFOFEST 2017 : Panel „Aktuelne prijetnje i izazovi u sajber prostoru“
Datum objave: 29.09.2017 07:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


U okviru ovogodišnjeg INFOFEST-a održan je panel „Aktuelne prijetnje i izazovi u sajber prostoru“ u organizaciji Ministarstva javne uprave.

Na panelu je istaknuto da sajber bezbjednost predstavlja izazov savremenog doba i kao takav nije zaobišao ni Crnu Goru. Crna Gora se na osnovu izvještaja međunarodnih organizacija, nalazi na visokom mjestu u pogledu razvoja informacionih tehnologija i sajber bezbjednosti, međutim, u uslovima svakodnevnih pojava novih prijetnji i naši napori kada je u pitanju sajber bezbjednost moraju pratiti takav tempo. Adekvatan odgovor na sajber prijetnje moguće je dati jedino zajedničkim snagama, povezivanjem i razmjenom iskustava, istaknuto je na panelu.

U radu panela učestvovali su predstavnici državnih institucija i privatnog sektora iz oblasti sajber bezbjednosti, Dušan Krkotić, šef odsjeka za infrastrukturne servise Ministarstva javne uprave, iz Direkcije za zaštitu tajnih podataka Savo Vučinić, direktor Direkcije i Goran Gošović, načelnik Odjeljenja za informatičku zaštitu tajnih podataka. Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Tomović, rukovodilac organizacione jedinice nadležne za ICT, iz Ministarstva odbrane potpukovnik Dejan Stanković i predstavnik privatnog sektora Dragoslav Kenjić, tehnički direktor kompanije Čikom.

Ministarstvo javne uprave