Manja slova Veća slova RSS
>

Predstavnici Ministarstva javne uprave učestvovali na Meridijanskoj konferenciji 2017 u Oslu

Predstavnici Ministarstva javne uprave učestvovali na Meridijanskoj konferenciji 2017 u Oslu
Datum objave: 27.10.2017 13:31 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Direkcije za zaštitu od računarskih i bezbjednosnih incidenata na internetu (CIRT) Nikola Ivanović i šef Odsjeka za infrastrukturne servise u Direkciji za informatičku infrastrukturu Dušan Krkotić učestvovali su ispred Ministarstva javne uprave na Meridijanskoj konferenciji održanoj 24. i 25. oktobra ove godine u Oslu, Norveška.

Tema ovogodišnje Konferencije bila je “Politika zaštite kritične informatičke infrastrukture: globalni izazovi – lokalna rješenja”, u okviru koje su predstavnici Ministarstva javne uprave održali prezentaciju na kojoj su predstavljene realizovane aktivnosti u oblasti zaštite kritične informatičke infrastrukture i sajber bezbjednosti na nacionalnom nivou. Takođe ovom prilikom razmijenjena su iskustva i najbolje prakse iz cijelog svijeta. Istovremeno, osnažen je ambijent za dijalog i dat zamajac daljoj saradnji vladinih institucija na ovom planu, a kako bi se istražile mogućnosti za uspostavljanje strateških partnerstava, u zajedničkom interesu.

Meridijanski proces je proizašao iz prve Meridijanske konferencije održane u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske 2005. godine i narednih konferencija održanih u Mađarskoj, Švedskoj, Singapuru, Sjedinjenim Američkim državama, Tajvanu, Kataru, Njemačkoj, Argentini, Japanu, Španiji i Meksiku.

Ministarstvo javne uprave