Мања слова Већа слова РСС
>

Представници ЦИРТ тима, Сеад Ораховац и Самир Ораховац, учествовали су на другој међународној конференцији о сајбер безбједности у Охриду

Представници ЦИРТ тима, Сеад Ораховац и Самир Ораховац, учествовали су на  другој  међународној конференцији о сајбер безбједности  у Охриду
Датум објаве: 07.06.2019 14:10 | Аутор: мју

Испис Штампај страницу


Представници ЦИРТ тима, Сеад Ораховац и Самир Ораховац, учествовали су на  другој  међународној конференцији о сајбер безбједности која се одржала у Охриду 5. и 6. јуна, а коју су организовали Национални центар за одговор на рачунарске инциденте Сјеверне Македоније(МКД-ЦСИРТ) и Агенција за електронске комуникације.

 

Овогодишња тема ,,ЦСИРТс (Цомпутер сецуритy инцидент респонсе теамс)  и сајбер отпорност” одабрана је због све веће потребе за изградњом капацитета тимова за одговор на националне рачунарске сигурносне инциденте (НЦСИРТ), као и због важности сајбер отпорности у односу на: ЦСИРТ активности за координацију одговора на пријетње и инциденте, заштите критичне информационе инфраструктуре и изградња отпорности кроз програме обуке и подизања свијести. 

 

Конференција има за циљ да на дводневном догађају окупи стручњаке за сајбер сигурност из југоисточне Европе и других земаља како би проширили сарадњу и дијалог о заштити информационе инфраструктуре.

мју