Мања слова Већа слова РСС
>

Представници ЦИРТ-а на регионалној радионици „Национална стратегија за цyбер безбједност’’

Представници ЦИРТ-а на регионалној радионици „Национална стратегија за цyбер безбједност’’
Датум објаве: 02.07.2019 10:35 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Представници Дирекције за информатичку безбједност и одговор на компјутерске инциденте (ЦС/НЦИРТ), Самир Ораховац и Иво Павличић, учествовали су на регионалној радионици „Национална стратегија за цyбер безбједност’’ која се одржала у Скопљу од 26. до 28. јуна 2019.

Радионица је организована у оквиру ИТУ Регионалне иницијативе за Европу о јачању повјерења у коришћење информационих и комуникацијских технологија која за циљ има разраду или преглед националних стратегија за цyбер безбједност и размјену најбољих пракси у земљи и региону.

Узимајуц́и у обзир процес дигиталне интеграције на Западном Балкану, посебна пажња овог догађаја била је посвец́ена економијама Западног Балкана, а резултати овог догађаја ц́е истовремено допринијети и Вишегодишњем плану дигиталне интеграције 2018-2020. Такође, као резултат радионице биће припремљен извјештај који ц́е садржати кључне налазе и препоруке о напретку успостављања и побољшања националне стратегије за сајбер безбједност сваке од економија учесница.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ