Manja slova Veća slova RSS
>

Predstavnici CIRT-a na regionalnoj radionici „Nacionalna strategija za cyber bezbjednost’’

Predstavnici CIRT-a na regionalnoj radionici „Nacionalna strategija za cyber bezbjednost’’
Datum objave: 02.07.2019 10:35 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Direkcije za informatičku bezbjednost i odgovor na kompjuterske incidente (CS/NCIRT), Samir Orahovac i Ivo Pavličić, učestvovali su na regionalnoj radionici „Nacionalna strategija za cyber bezbjednost’’ koja se održala u Skoplju od 26. do 28. juna 2019.

Radionica je organizovana u okviru ITU Regionalne inicijative za Evropu o jačanju povjerenja u korišćenje informacionih i komunikacijskih tehnologija koja za cilj ima razradu ili pregled nacionalnih strategija za cyber bezbjednost i razmjenu najboljih praksi u zemlji i regionu.

Uzimajući u obzir proces digitalne integracije na Zapadnom Balkanu, posebna pažnja ovog događaja bila je posvećena ekonomijama Zapadnog Balkana, a rezultati ovog događaja će istovremeno doprinijeti i Višegodišnjem planu digitalne integracije 2018-2020. Takođe, kao rezultat radionice biće pripremljen izvještaj koji će sadržati ključne nalaze i preporuke o napretku uspostavljanja i poboljšanja nacionalne strategije za sajber bezbjednost svake od ekonomija učesnica.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE